download gratis
de toptech app
En ontvang netto 250,-
wanneer je start via de app
MENU
Bel ons op 0883192000
Whatsapp ons naar 0618512227
Hoge kwaliteit praktisch geschoolden, daar is niks laags aan! Lees hier de Toptech update over hoge kwaliteit praktisch geschoolden.
OPEN SOLLICITATIE | CONTACT

Hoge kwaliteit praktisch geschoolden

Hoge kwaliteit praktisch geschoolden, daar is niks laags aan!
Bij Toptech hebben we dagelijks vakmensen over de vloer: monteurs, werkvoorbereiders, elektriciens… Professionals die met elkaar gemeen hebben dat ze dóen: ze steken de handen uit de mouwen. Een aantal van deze mensen leert het vak in de praktijk. Een groot deel gaat eerst naar school, haalt diploma’s en houdt vakkennis bij in een snel veranderende wereld. Een wereld waarin het vinden van goede vakmensen steeds moeilijker is. Toch zegt men nog vaak ‘laaggeschoold’, als men eigenlijk bedoelt ‘praktisch geschoold’. Laag. Alsof het minder zou zijn, lager in rang, of minder belangrijk voor de samenleving. Hiermee zet je goede vakmensen onterecht weg. Daarbij wordt het voor jongeren op die manier niet aantrekkelijk gemaakt om te kiezen voor praktisch werk, terwijl goede krachten juist zo hard nodig zijn. Nu en in de toekomst. Bij Toptech zien we vooral hoge kwaliteit praktisch opgeleiden. En daar is niks laags aan, wat ons betreft.

Achtergrond
De discussie over het gebruik van de term ‘laag opgeleid’ laaide op naar aanleiding van een filmpje van een bijeenkomst over leiderschap. Innovatie Strateeg Marianne Zwagerman legt uit aan het publiek waarom we moeten spreken over ‘praktisch geschoold’. Het Rotterdamse gemeenteraadslid Setkin Sies stelde eind 2016 al voor om binnen Rotterdam de termen ‘laag- en hoogopgeleiden’ te vervangen voor de begrippen ‘praktisch en theoretisch geschoolden’ Met deze nieuwe benaming wilde hij benadrukken dat beide groepen een waardevolle bijdrage aan de samenleving leveren.

JOUW BAAN IN TECHNIEK

Welkom bij Toptech! Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in techniek? Wij helpen je graag verder jouw baan in techniek te krijgen. Jouw wensen zijn belangrijk voor ons. Onze aanpak is persoonlijk en samen bekijken we welke werkgever het beste bij jou en je wensen past. Wij zijn voor al je vragen direct bereikbaar.

0883192000