download gratis
de toptech app
En ontvang netto 250,-
wanneer je start via de app
MENU
Bel ons op 0883192000
Whatsapp ons naar 0618512227
CAO BOUW en INFRA, Lees hier onze laatste updates over de CAO.
OPEN SOLLICITATIE | CONTACT

CAO BOUW en INFRA

26-10-2018: Positieve aanpassing CAO Bouw en Infra- Inloopschalen voor uitzendkrachten blijven bestaan.
Een aantal maanden leek het erop dat de inloopschalen voor uitzendkrachten in de bouw zouden verdwijnen. Een op het oog simpele maatregel, maar met grote, negatieve gevolgen. Gelukkig zijn deze plannen nu van de baan.

CAO voorstel april 2018 – inloopschalen voor uitzendkrachten verdwijnen
Wat was precies het probleem? In april van dit jaar werd een principeakkoord bereikt voor de nieuwe CAO Bouw en Infra. De CAO was nog niet goedgekeurd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In deze eerste versie stond onder andere dat de inloopschalen voor uitzendkrachten in de bouw zouden verdwijnen. Voor nieuwkomers in dienst bij een bouwbedrijf bleven de inloopschalen wel bestaan. Als gevolg hiervan zou een uitzendkracht voor hetzelfde werk en met dezelfde (geringe) ervaring, een paar euro meer verdienen dan een werknemer binnen het bedrijf. Dat is natuurlijk oneerlijk. Ook zorgde deze maatregel voor problemen doordat de CAO Bouw en Infra niet goed meer aansloot op de CAO van de flexbranche. Het werd door deze maatregel erg onaantrekkelijk voor bedrijven om nieuwkomers in te zetten via een uitzendbureau.

Aangepaste voorstel oktober 2018 – inloopschalen uitzendkrachten blijven bestaan Gelukkig is er nu een aangepaste versie van de CAO ingediend bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit nieuwe voorstel is bijna helemaal hetzelfde als het eerste voorstel, maar het stuk over het verdwijnen van de inloopschalen, is geschrapt.

Iedereen profiteert: win, win, win
Dat is goed nieuws! Uitzendkrachten en mensen in dienst bij bouwbedrijven krijgen in de toekomst gewoon dezelfde beloning voor hetzelfde werk. Dat is wel zo eerlijk. Ook blijft het op deze manier aantrekkelijk voor werkgevers om nieuwkomers via een uitzendbureau in te huren. Hier profiteert niet alleen de uitzendbranche van, maar ook de werkgevers en de mensen die bijvoorbeeld vanuit de WW als nieuwkomer aan de slag willen in de bouw: win, win, win!

Toptech is blij met deze aanpassing. Onze visie is en blijft dat er altijd plek is voor goede, gemotiveerde mensen. Dat is ons werk. Dus heb je interesse in een baan in de technische branche, neem dan contact met ons op. Of je nu ervaring hebt of niet.

JOUW BAAN IN TECHNIEK

Welkom bij Toptech! Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in techniek? Wij helpen je graag verder jouw baan in techniek te krijgen. Jouw wensen zijn belangrijk voor ons. Onze aanpak is persoonlijk en samen bekijken we welke werkgever het beste bij jou en je wensen past. Wij zijn voor al je vragen direct bereikbaar.

0883192000