download gratis
de toptech app
En ontvang netto 250,-
wanneer je start via de app
MENU
Bel ons op 0883192000
Whatsapp ons naar 0618512227
5 arbeidsmarkttrends in de techniek, Lees hier onze laatste updates over 5 arbeidsmarkttrends.
OPEN SOLLICITATIE | CONTACT

5 arbeidsmarkttrends in de techniek

De arbeidsmarkt is voortdurend in ontwikkeling en ieder jaar hebben werknemers andere verwachtingen hebben en nieuwe eisen stellen aan hun werk. Deze trends werken door in de arbeidsmarkt en wij hebben ze vastgesteld. Dit zijn de 5 belangrijkste arbeidsmarkttrends in de techniek.

1. Liever wisselende projecten
Een vaste baan waarbij er iedere dag naar dezelfde locatie en werkomgeving wordt gegaan raakt echt ‘uit de mode’. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om steeds ergens anders te werken, om met andere mensen samen te werken en om zich met wisselende projecten bezig te houden. Dit is belangrijker dan elke maand hetzelfde salaris op de bankrekening.

2. Diversiteit in werkzaamheden
Wie wel voor een vaste werkgever werkt vindt het steeds belangrijker worden dat er aandacht wordt besteed aan de diversiteit binnen de werkzaamheden. Meer afwisseling aan werkzaamheden is voor velen een welkome verandering.

3. Een gezondere werkomgeving
Werkgevers gaan meer aandacht besteden aan de werkplek, in het bijzonder aan het gezonder maken van de werkplek. Werknemers werken immers liever in een gezonde werkomgeving. Zo wordt er bijvoorbeeld gezorgd voor betere kleding voor medewerkers in koele ruimten of in de buitendienst en voor medewerkers binnen wordt er een gezonder en behaaglijker binnenklimaat gerealiseerd.

Werknemers zullen minder klachten ontwikkelen op het werk, waardoor ook het ziekteverzuim teruggedrongen zal worden. Zowel werknemers als werkgevers hebben er uiteindelijk dus profijt van.

4. Meer flexibiliteit in het werk
Werknemers hechten steeds minder waarde aan vaste werktijden en zien steeds vaker de voordelen van flexibele werktijden. Werknemers richten de dag liever zelf in op een manier die goed bij hen past, met als einddoel om alle dagelijkse taken gedaan te krijgen. Werknemers kunnen de werknemers hierin tegemoet komen door goede afspraken te maken. Deze verandering zorgt er ook voor dat steeds meer werkgevers zoeken naar mogelijkheden om bepaalde personeelsleden geheel of gedeeltelijk thuis te laten werken. Voor werkgevers kan dit ook de reiskosten van het personeel besparen.

5. Meer kansen voor technisch personeel
De maatschappij verandert en we krijgen steeds meer te maken met robotisering en automatisering. Hierdoor ontstaan er meer kansen op de arbeidsmarkt voor mensen met een technische opleiding.

Ben jij toe aan een nieuwe baan?
Wil jij in een nieuwe functie in de techniek stappen en een nieuwe uitdaging aangaan? Vind dan snel jouw baan bij Toptech!

JOUW BAAN IN TECHNIEK

Welkom bij Toptech! Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in techniek? Wij helpen je graag verder jouw baan in techniek te krijgen. Jouw wensen zijn belangrijk voor ons. Onze aanpak is persoonlijk en samen bekijken we welke werkgever het beste bij jou en je wensen past. Wij zijn voor al je vragen direct bereikbaar.

0883192000