download gratis
de toptech app
En ontvang netto 250,-
wanneer je start via de app
MENU
Bel ons op 0883192000
Whatsapp ons naar 0618512227
Fryman Triathlon, Lees hier onze laatste updates over hoe Wim de Fryman Triathlon heeft afgerond.
OPEN SOLLICITATIE | CONTACT

Als je iets echt wil
dan bereik je het

Vanaf jonge leeftijd vond ik triathlon al heel erg gaaf, maar ik dacht dat het voor mij nooit haalbaar was. Een triathlon dat is toch voor professionals. Met deze gedachte liep ik al heel lang. Tot ik op een dag bij een werkgever de kans kreeg om te sporten voor een gezond lijf. Dit resulteerde dat ik met mijn 40ste begon te trainen voor mijn eerste marathon. Op mijn 42ste liep ik de marathon van Rotterdam in 4.17 uur en was zo trots dat ik dacht meer is niet haalbaar. Maar niets is minder waar, want ik ben steeds weer een stukje verder gegaan, van kustmarathon tot Roparun en parabicking. Ik voelde mee steeds beter worden. Als je iets wilt bereiken kan dat of dat nu in sport of werk is. Als je echt iets wilt kan je dat halen.

Dat heb ik zelf ook. In 2015 zag ik dat de Frysman in Nederland werd gehouden en dacht ja dat ga ik doen. Een wedstrijd waar je 3.8km moet zwemmen en daarna 180km fietsen en dan nog een marathon van 42km en 195 meter. Ik wist niet of dit haalbaar was voor mij, maar ik zeg altijd als je iets wilt dan kan je dat ook halen. Een jaar lang heb ik getraind. Twee maal per dag, zes dagen in de week. Dat val wel tegen, maar ik ging er voor en op 9 juli 2016 nam ik deel aan de Frysman triathlon te Balk in Friesland.

Zaterdag 9 juli om 7 uur was het startschot van deze triathlon door Henk Anganent, winnaar van de Elfstedentocht van 1997. Het eerste onderdeel is het zwemmen, dit viel niet mee met windkracht 5 en golven van 60cm hoog. Maar na 2uur en 2 minuten had ik de 3.8km gezwommen. Helemaal moe begon ik toen aan het fietsen, 180 km. Dit ging mij beter af dan het zwemmen. Ik haalde hier mijn tijd weer een beetje in. Maar hoe je het ook went of keert het blijft toch een rot eind. Maar na 6uur en 20min was daar de tweede wissel voor het lopen van een hele marathon (42.195 meter)
Hier begon dan toch wel de vermoeidheid toe te nemen en moest ik mezelf moed inspreken. Van “je kan het” en “je geef niet op”. Na een strijd met mezelf en het slechte weer was daar dan toch de eindstreep. In 14 uur en 16 minuten. Moe maar zeker voldaan werd het gouden eremetaal omgehangen.

Ik weet het nu zeker als je iets wilt bereiken en ook al heb je tegenslagen kan je je doel halen. En zeker met het trisute die Toptech geschonken heeft.

Wim Middelveld
JOUW BAAN IN TECHNIEK

Welkom bij Toptech! Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in techniek? Wij helpen je graag verder jouw baan in techniek te krijgen. Jouw wensen zijn belangrijk voor ons. Onze aanpak is persoonlijk en samen bekijken we welke werkgever het beste bij jou en je wensen past. Wij zijn voor al je vragen direct bereikbaar.

0883192000