download gratis
de toptech app
En ontvang netto 250,-
wanneer je start via de app
MENU
Bel ons op 0883192000
Whatsapp ons naar 0618512227
Werkloosheid neemt overal af in Nederland, Lees hier onze laatste updates over de afname van de werkloosheid.
OPEN SOLLICITATIE | CONTACT

Werkloosheid neemt af

Jarenlang hebben we te maken gehad met een toenemende werkloosheid in ons land, maar nu kunnen we eindelijk zeggen dat de werkloosheid afneemt door heel Nederland. Het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft de nieuwe cijfers bekend gemaakt en deze cijfers brengen goed nieuws aan alle werkzoekenden.

Het werkloosheidsniveau
Zeeland is de provincie waar de werkloosheid de minst grote rol speelt onder de inwoners. Deze provincie heeft te maken met een werkloosheid van 3,5%. De meeste werklozen bevinden zich op dit moment nog in Groningen, waar ruim het dubbele wordt gezien aan werkloosheid, namelijk 7,1%. Dit is gemeten in het derde kwartaal van 2016. Over heel Nederland is de arbeidsparticipatie gestegen naar een totaal van 66,2%. In Groningen zijn de minste mensen aan het werk, namelijk 62,9% van de bevolking, en in Utrecht zijn de meeste mensen werkende, namelijk 69,1%. De werkloosheid neemt duidelijk af na de economische crisis, maar de arbeidsmarkt is nog niet terug op het niveau van voor deze crisis, in 2008.

Meer openstaande vacatures
Over het derde kwartaal van 2016 werd ook gekeken naar het aantal vacatures dat nog openstaat. Dit waren er over deze drie maanden gezien een kleine 160.000. Dit betekent dat het aantal openstaande vacatures is gegroeid met maar liefst 70% en dat is behoorlijk. In de provincies Zeeland, Drenthe en Flevoland steeg het aantal open vacatures het snelst, alle drie met minimaal 220 procent.

Meer nieuwe banen op de arbeidsmarkt
Er kwamen ook nieuwe banen bij, waardoor er vanzelfsprekend ook meer vacatures ontstonden. In Noord-Holland en Noord-Brabant werden de meeste nieuwe functies gecreƫerd, respectievelijk 3,7 en 2,4%. Dit zorgt ook wel weer voor een toename van spanningen, omdat werkgevers een kleinere keuze hebben uit werkzoekenden. Dit probleem doet zich vooral in Zeeland voor.

Groei en krimp op de arbeidsmarkt
De meeste openstaande vacatures zijn te vinden in de randstad, Zuid-Holland. In deze hele provincie is 16% van alle openstaande Nederlands vacatures te vinden. Er zijn relatief weinig banen te vinden in Zuid-Limburg en in de Achterhoek. In Amsterdam, Tilburg en Eindhoven kwamen er relatief veel banen bij. Zo werden er in de hoofdstad, Amsterdam, ongeveer 46.000 banen toegevoegd aan het banenaanbod.

Ben jij toe aan een nieuwe baan?
Wil jij in een nieuwe functie in de techniek stappen en een nieuwe uitdaging aangaan? Zoek dan snel naar jouw topbaan bij Toptech!

JOUW BAAN IN TECHNIEK

Welkom bij Toptech! Jij bent op zoek naar een nieuwe uitdaging in techniek? Wij helpen je graag verder jouw baan in techniek te krijgen. Jouw wensen zijn belangrijk voor ons. Onze aanpak is persoonlijk en samen bekijken we welke werkgever het beste bij jou en je wensen past. Wij zijn voor al je vragen direct bereikbaar.

0883192000